di. aug 16th, 2022

Wanneer wordt het lente?
Zowel de meteorologische als de astronomische lente mag dan wel begonnen zijn, maar wanneer wordt het eindelijk echt lenteweer?

Wordt het warmer?
Er is een beetje licht aan het einde van de tunnel, want het lijkt erop dat volgende week het een stuk warmer gaat worden!
De temperatuur pluim van het KNMI geeft aan dat het zomaar zou kunnen dat we de 20 graden gaan halen!

Temperatuur Pluim KNMI

Gaat de zon schijnen?
En de kans op zonnig weer is ook aanwezig! De pluim voor bewolking hieronder geeft steeds meer “geel” aan, wat betekent dat er meer zon is!

Bewolking / zon pluim KNMI

Hoe zeker is deze weersverwachting?
Op de lange termijn is het altijd nog wel even afwachten hoe het precies gaat uitpakken. Maar met de pluim kom je een heel eind. Bij de pluim wordt er op 52 net iets andere manieren het weer in de toekomst uitgerekend. Hierdoor weet je ongeveer in welke range het weer gaat liggen. Als alle berekeningen dichtbij elkaar liggen is er veel zekerheid over de weersverwachting, maar als de berekeningen verder uit elkaar liggen, dat is het nog even afwachten wat voor weer het precies wordt.

Wordt het echt lenteweer komende week?
Zoals je bij de temperatuur pluim kan zien, liggen de lijntjes vrij ver uit elkaar, dus echt zeker is het nog niet. Maar aan het feit dat de meeste lijntjes aan de bovenkant liggen, wil zeggen dat de kans groot is dat het echt warm en zonnig lenteweer gaat worden!