wo. apr 24th, 2024

Bijna dagelijks krijg ik de vraag wanneer ik weer op tv kom. Voor mij is de deur naar de televisie zeker nog niet dicht. Het lijkt mij super om “weer” het weer te presenteren op tv of een inhoudelijk tv programma te maken over het weer of klimaat. Maar de afgelopen tijd was ik erg druk met mijn eigen weerbedrijf opstarten!

Mijn eerste weersverwachtingen voor klanten heb ik al mogen maken, dat was heerlijk om weer lekker uren het weer te analyseren en een weersverwachting te maken!

Ook krijg ik vaak de vraag wat ik nou precies doe bij mijn eigen weerbedrijf Weer on Demand…

Met weeradvies en weersverwachtingen biedt ik meer zekerheid over het weer.

Bij sommige weer apps en websites komt de weersverwachting direct uit een weermodel. En als een weermodel het bij het verkeerde eind heeft, de verwachting dus ook. Dat is precies waar een meteoroloog in beeld komt!

Ik ben jarenlang meteoroloog geweest bij het KNMI, RTL en SBS6 en heb een natuurkunde bachelor en master in meteorologie, oceanografie en klimaat. Met deze kennis en ervaring kan ik een goed onderbouwde weersverwachting maken, ook als het weermodel ernaast zit.

Een aanvulling op veel automatische apps en verwachtingen!

Bij Weer on Demand kan iedereen terecht voor op maat gemaakt weeradvies en weersverwachtingen. Van bijvoorbeeld windverwachtingen in een haven bij de bouw van een jacht tot presentatie op tv en radio. Een organisatie als bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, het Ministerie van LNV of een evenementen organisator als bijvoorbeeld Pinkpop behoren tot mijn potentiële klantenkring.