wo. apr 24th, 2024

Weer on Demand is een initiatief van meteoroloog en weervrouw Laura van der Blij. Zij levert een weersverwachting, weerbericht of weeradvies “On Demand”.

Soms is het nodig om snel weeradvies te krijgen, gericht op een specifieke locatie of omstandigheid, zeker in tijden van klimaatverandering. Langdurende offertetrajecten zijn bij Weer on Demand niet nodig, door de kleinschaligheid kan er snel geschakeld worden.

Het weer heeft niet alleen invloed op dagelijkse bezigheden, maar kan ook grote impact hebben op evenementen als Pinkpop, bouwwerkzaamheden of een bruiloft. Sommige weersituaties zijn duidelijk en dan bieden de algemene weersites en apps een uitkomst. Maar een weerbericht op maat, bijbehorende risico bepaling en advies bieden meer zekerheid. Zeker als het om veiligheid en/of financiële belangen gaat, is het verstandig om weeradvies in te winnen van een ervaren Meteoroloog.

Niet iedereen kan zomaar een weersverwachting maken, het weer is complex, zeker in Nederland. Meteorologen studeren meestal eerst natuurkunde en specialiseren zich dan in Meteorologie. Laura van der Blij is gespecialiseerd in Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaat. Dit biedt de juiste achtergrond om te begrijpen hoe weermodellen werken en wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van de weermodellen zijn. Daarnaast is praktijkervaring erg belangrijk voor het maken van een goede weersverwachting. Je moet als meteoroloog bepaalde weersituaties vaak meegemaakt hebben om exact te weten wat de zekerheden en onzekerheden zijn in deze situatie en van de weermodellen. Met meer dan 6 jaar ervaring bij het KNMI, ervaring bij RTL en SBS6 zijn weerverwachtingen en adviezen mogelijk in een breed scala van werkgebieden. Van watersport weersverwachtingen, on the spot weeradvies bij een evenement tot een radio weerbericht of tv weerpresentatie.

Weer on Demand maakt gedetailleerde weersverwachtingen voor zowel semi-overheden als de zakelijke markt. Maar ook media geschikte weerverwachtingen kunnen on demand geleverd worden, in de vorm van presentatie, audio of tekst. Tekst en audio berichten kunnen aangeleverd worden. Presentaties kunnen alleen op locaties gedaan worden (in een tv studio). Audio weerberichten worden opgenomen in een eigen professionele audiostudio. Dit kan zowel via een live verbinding als via het aanleveren van een audio file.

Weer on Demand staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KvK nummer 81958560. Btw-id:NL003624748B90.

Informatievideo

Bekijk de informatievideo!