zo. feb 25th, 2024

29 april 2022 – Na een succesvolle pilot van bijna 2 maanden, kan iedereen voortaan gratis gebruik maken van radio weerberichten in het weekend. Ingesproken door meteoroloog en radio & tv-presentator Laura van der Blij. Met als doel het weer toegankelijk te maken voor ieder radio station, of je nu 2 luisteraars hebt of een miljoen.

Het weer is van iedereen! Weer on Demand maakt daarom ieder weekend radio weerberichten gratis beschikbaar om uit te zenden op zaterdag of zondag. Zo kunnen ook radio stations met een kleiner (of geen) budget gebruik maken van een actueel en professioneel weekend weerbericht!

Het weerbericht is opgenomen in een professionele radio studio en is zo opgesteld dat het audio bericht bruikbaar is voor iedere Nederlandse radio zender. Of het nu om een radio station op de FM, DAB+ of online gaat, dit weerbericht is direct te gebruiken. Bijvoorbeeld na het nieuws of na de reclame.

Het radio weerbericht is te downloaden als WAV-bestand en vrij te gebruiken*. Voorwaarde voor gebruik is het noemen van Laura van der Blij en Weer on Demand. In de audiofile wordt dit al genoemd, dus het fragment is direct bruikbaar.

Het radio weerbericht bevat een gesproken weersverwachting voor het weekend en de komende week. En heeft een lengte van ongeveer 30-60 seconde. Het weerbericht wordt ingesproken door meteoroloog Laura van der Blij en bevat het audio logo van Weer on Demand (gemaakt door Maurice Verschuuren). Het eerste weekend weerbericht is meestal vrijdagavond al beschikbaar. Het weerbericht komt voor zowel de zaterdag, als de zondag afzonderlijk beschikbaar. Indien er grote weersveranderingen plaatsvinden, volgen er meer updates.

Downloaden kan hier:


Laat het vooral weten via instagram of facebook @lauravdblij of @weer_on_demand als je het weerbericht gaat gebruiken!

*Op deze weerberichten zijn de algemene voorwaarden van Weer on Demand van toepassing.